Ontstaan

“Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen.”

Voetbalschool Noordwest Friesland is februari 2015 ontstaan met de missie om jeugd tussen de 6 en 13 jaar in de gehele regio extra trainingen op de vrijdag middag/avond te bieden. Sinds de zomer van 2014 werd er al gewerkt aan de opstart van de voetbalschool, waarbij ZMVV Zeerobben haar complex en materialen beschikbaar stelden

Visie

Het uiteindelijke doel van de voetbalschool is om iedere individuele speler beter te laten worden op zijn/haar eigen niveau en zijn/haar eigen tempo.

Hierbij zorgt voetbalschool Noordwest Friesland ervoor dat er ten alle tijden rekening gehouden wordt met de aspecten van het voetbal spel (o.a. richting, medespelers, tegenstanders, een doel) en gaan we altijd uit van het spelen in balbezit, want zoals Cruijff ooit zei: Als je op balbezit speelt, hoef je niet te verdedigen, want er is maar één bal”.

De voetbalschool tracht om oefenstof aan te bieden waarin een pupil in situaties komt waarin hij of zij vaak een keuze moet maken. Welke keuze maakt de pupil vervolgens? Wat is in zijn/haar ogen op dat moment de beste oplossing? Wat doet de pupil eraan om tot de goede keuze te komen? En als allerbelangrijkste: welke handeling (dribbelen, passen, aannemen, schieten, bal afschermen etc.) voert de pupil uit om te komen tot de goede oplossing? Uiteindelijk is hierbij niet belangrijk welke keuze de pupil maakt, maar vooral waarom deze keuze gemaakt wordt. Cruijff heeft hier ooit over gesproken: Tactiek is niet je man uitschakelen of zo. Nee, het is weten waar je mee bezig bent”. Een pupil zal meer leren van het zelf maken van een keuze dan het voorgekauwd krijgen van de juiste oplossing. Hiervoor zijn oefenvormen als het positiespel en partijvormen met verschillende samenstellingen uiterst geschikt.

Trainingstof

Naast het maken van keuzes is het ook belangrijk om de handeling die bij de keuze hoort goed uit te kunnen voeren. Het leren in partijvormen wordt daarom afgewisseld met andere oefenvormen die het uitvoeren van handelingen beter trainbaar maken. Te denken valt hierbij aan een techniek vorm waarbij verschillende manieren van dribbelen en passeren getraind wordt of een spelletje tikkertje waarbij je leert ruimtes te herkennen binnen een speelveld.

Extra informatie en kosten

Voetbalschool Noordwest Friesland heeft in het voorjaar van 2015 haar eerste reeks trainingen afgewerkt op het mooie Oostersportpark, de thuisbasis van ZMVV Zeerobben. Deze reeks bestond uit een 10-tal trainingen waaraan in totaal 110 kinderen hebben deelgenomen. Het deelnemersveld bestond uit mini-pupillen, f-pupillen, e-pupillen, d-pupillen, c-junioren en ook meisjes c-junioren. Op vrijdag middag 13 maart werd er om 16.30 uur gestart met een groep van 64 pupillen waarna om 18.00 uur de beurt was aan de oudere jeugd met een groep van 46.

Voor het najaar gelden de volgende tarieven:

Deelname €40

Shirt €12,50
Short €10
Kousen €7,50

Bekijk ook onze Facebook pagina: Facebook of volg ons Twitter

Mail ons: voetbalschoolnwf@hotmail.com